odin
Hondentrimsalon
'De Blije Snoet'

walter pompelaantje 3
5397 EZ Lith
TEL: 06-38224036
info@deblijesnoet.nl

logo

 

Hoe oud moet mijn hond zijn voordat hij/zij voor het eerst naar de trimsalon mag?
Het beste is om daar zo vroeg mogelijk mee te beginnen. In principe kan het al vanaf 9 weken. Door de vroege gewenning leert uw hondje dat de trimsalon er ook bij hoort en zal het bezoek minder stressvol gaan ervaren.

Doet het plukken van mijn ruwharige hond pijn?
Nee, plukken doet niet pijn. Mits uw hond goed plukrijp is en het plukken door een vakkundige trimmer wordt gedaan.

Wat gebeurt er met de vacht als mijn ruwharige hond wordt geknipt of geschoren i.p.v. geplukt?
Door het knippen of scheren van een ruwharige vacht wordt de vacht zachter en verliest het zijn kleur. De kleur wordt valer. Ook kan het bij sommige honden huidproblemen veroorzaken omdat de haarcyclus wordt verstoord. Ruwharige honden dienen geplukt te worden. Vaak is enig herstel na een enkele scheerbeurt nog wel mogelijk, maar is uw hond reeds meerdere malen geschoren, lukt het niet meer om de ruwharige vacht terug te krijgen. Heel af en toe kan er van het plukken worden afgeweken. Te denken valt dan aan bijvoorbeeld hele oude honden die het echt niet meer leuk vinden om naar de trimsalon te gaan. Om de behandeling dan te verkorten en te versnellen wordt de hond in model geschoren of geknipt.

Als mijn hond wordt geschoren, betekent dat dan dat hij helemaal kaal wordt of dat ik zijn huidje zie?
Nee, scheren betekent het inkorten van de vacht met behulp van een tondeuse. Op de tondeuse passen verschillende scheerkoppen met verschillende maten. Wel is het zo dat wanneer de vacht van een hond enorm in de klit zit, je er vaak met een grovere scheerkoppen niet meer door komt. De vacht dient dan uit noodzaak heel kort geschoren te worden. Er is dan gewoon geen andere oplossing.

Is het slecht om mijn hond in de winter te laten trimmen?
Nee, dat maakt in feite niets uit. De meeste honden liggen binnen in huis of beschermd van de kou. Daarnaast is het zo dat uw hond zich vrijwel direct warmloopt als hij/zij buiten komt voor de wandeling.

Mijn hond heeft best een dikke vacht en in de zomer heb ik het idee dat hij/zij het hierdoor veel te warm heeft. Kan dat?
Voor veel mensen lijkt het zo, maar de vacht van de hond beschermd zowel tegen de kou als tegen de warmte. Het heeft dus een dubbele werking. Er is ook helemaal niets mis mee om u hond een korter kapsel te geven in de zomer.

Mijn hond is altijd zo moe als hij/zij terug komt van de trimsalon. Is dat normaal?
Ja, dat is heel normaal. Een trimbeurt duurt gemiddeld twee uur (uiteraard afhankelijk van het werk wat er moet gebeuren). U hond heeft een tijdje op zijn/haar benen gestaan en heeft weer vele indrukken opgedaan. Het is dan ook heel gewoon als uw hond lekker gaat slapen als hij/zij weer thuis komt.

Kan mijn kortharige hond ook terecht in de trimsalon?
Jazeker! Kortharige rassen kunnen ook enorm verharen en sommige ruien zelfs het hele jaar door (denk maar eens aan de Jack Russell Terriƫr). In de trimsalon zijn daar uitstekende methoden voor om het ruien te verminderen of zelfs te normaliseren.

Kan mijn hond ook alleen gewassen worden in de trimsalon?
Ja, ook alleen voor een wasbeurt kunt u bij de trimsalon terecht.

Kan het kwaad als mijn hond regelmatig wordt gewassen?
Nee, mits u gebruik maakt van goede hondenshampoo kunt u uw hond op regelmatige basis (laten) wassen. Gebruik geen mensen- of babyshampoo, want deze ontvet te erg.

Staat uw vraag er niet bij, stel deze dan gerust via het contactformulier!